Foto: FreeImages / Jyn Meyer

Nebrojene druge akcije koje je pokretala tokom bezmalo dve decenije dugog rada za pomoć deci i porodicama nastradalih radnika, ostale su zabeležene samo u zoni šumskog gazdinstva u Sremu, među Sanjinim kolegama i prijateljima. Danas svi oni prikupljaju pomoć – za Sanju.

Početkom novembra, Sanja je dobila dijagnozu retkog kancera uretera, ali pregledi i analize u Srbiji nisu uspevali da utvrde primarnu lokaciju bolesti. To je konačno učinjeno u Istanbulu, u bolnici Acibadem, gde se Sanja trenutno nalazi. Troškovi lečenja u jednoj od najsavremenijih ustanova za tretman kancera izuzetno su visoki, a rok za izlečenje veoma kratak. Prva faza lečenja u trajanju od 4 nedelje predstavlja kombinaciju radio i hemoterapije podržanu bio stimulatorima. Ona završava biopsijama (21. Januar) , koje nisu mogle biti urađene u Srbiji, da bi se utvrdio napredak prve faze i definisala individualno prilagođena samo hemo terapija koja čini drugu fazu lečenja i počinje 28. Januara nakon kontrolnih pregleda a trajanje zavisi od reakcije organizma na istu. Sve faze prati uzimanje dnevne terapije medikamenata čija cena uveliko prevazilazi mogućnosti kupovine.

Jedan deo sredstava za Sanjin put i dijagnostičke analize prikupljen je upravo u Moroviću, u Šumskom gazdinstvu „Sremska Mitrovica“, među Sanjinim kolegama sa studija na beogradskom Šumarskom fakultetu, kao i prilozima mnogih humanih ljudi. Sanjina porodica se zadužila, pozajmila, podigla kredit. Porodici i prijateljima sada je preostalo da u pomoć pozovu svakog od nas.

Cena borbe za Sanjin život meri se iznosom za višenedeljnu hemoterapiju i dalje analize u Istanbulu. Svaki dinar olakšaće ovu borbu i potvrditi da je humanost još uvek u nama, da ćemo priskočiti u pomoć nekome ko se u pomoći drugima nije štedeo.

Sanji je sada potrebno, po profakturi bolnice, 38.000 evra da bi nastavila hemoterapiju bez prekida. Svi koji žele da pomognu mogu to učine na jedan od sledećih načina:

1. Uplatom po profakturi, dela novca ili celine (može biti više uplatioca za jednu profakturau), vi direktno uplaćujete novac za njeno lečenje na račun bolnice Acibadem u Istanbulu (profaktura sa stavkama je data na kraju teksta) . U ovom slučaju molimo vas pošaljete SWIFT na e-mail: pajicsanjaŽyahoo.com da ona ima dokaz i može iskoristiti avasnu uplatu za lečenje, jer je administracija spora. Na ptrofakturi je data Banka, IBAN I SWIFT preko koje ide avansno plaćanje usluge bolnce na ime Sanje Pajić

2. Dinarski račun za uplate u Banca Intesa:
160-2200100008463-13
3. Devizni račun:
SWIFT DBDBRSBG
Banca Intesa ad Beograd
Milentija Popovića 7b
11070 Novi Beograd
Republica of Serbia
IBAN RS35160223020001515317
Korisnik doznake SANJA PAJIĆ, Fruškogorskog odreda 3, Sremska Mitrovica, Republic of Serbia