Foto: Medija centar

Prethodno je, odgovarajući na optužbe Popovića da je objavljena priča iz projekta „Rajski papiri“ politički napad na njega, predsednika Srbije i Vladu, KRIK naveo da se oni bave istraživačkim novinarstvom, ne iznose optužbe ni na čiji račun, niti zastupaju nečije interese.

Popović tvrdi da u tom saopštenju redakcija KRIK nije ni pokušala da opovrgne njegove navode da su sve tri tvrdnje koje su izneli o njemu lažne.

„Prva laž: lagali su da se moje kompanije pominju u ‘Rajskim papirima’, da bi se kasnije sami demantovali. Druga laž: lagali su da advokatska kancelarija Eplbi nije želela da me uzme za klijenta zbog, navodno, kontroverznih poslova u Rusiji“, istakao je Popović.

On je objasnio da se kasnije ispostavilo da je bio klijent Eplbija, ali da nije realizovao njihov predlog i predlog renomirane konsultantske kuće PWC za prenošenje kompanija u ofšor zone iz ‘rajskih papira'“.

Kao treću laž Popović je naveo da je Krik lagao da ima kompanije izvan Rusije i Evrop, i još jednom poručio da su sve njegove firme danas registrovane u Rusiji i Evropi.

„Očigledno je da KRIK po nalogu spolja nastavlja kampanju blaćenja mog imena, a sve zbog mojih političkih stavova vezanih za jačanje saradnje Srbije i Rusije i mog stava da Srbija nikada ne treba da postane član NATO pakta, niti da uvede sankcije Rusiji“, ocenio je on.

Popović je dodao da njegovi advokati već pripremaju tužbu protiv novinara KRIK zbog zlonamernog izveštavanja i poručio da će sva sredstva koja dobije iz ovog sudskog postupka pokloniti ustanovama za decu bez roditeljskog staranja.