Porodici Savić odobreno usvajanje devojčice 1Foto: N1

Rešenjem ministra rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zorana Đorđevića doneta je odluka da se porodici Savić odobri usvajanje devojčice Lenke.

Ministarstvo je pre nekoliko dana oformila Komisiju koju čine pedagozi i socijalni radnici, koja je analizirajući situaciju ministarstvu dala predlog na osnovu kojeg je doneta odluka da se usvajanje odobri.

„Ovo je opomena da se nešto ovakvo više ne dogodi“ ,naglasio je ministar Đorđević.

Borislav Savić, otac devojčice zahvalio se na podršci.

„Ovako nešto nas obavezuje da budemo još bolji roditelji našoj ćerki“, naglasio je Savić.

Beogradska porodica Savić ostala je nedavno bez usvojene devojčice. Njima je oduzeta trogodišnja usvojena ćerka i pored pravosnažnog rešenja o usvojenju, pošto je utvrđeno da je Centar za socijalni rad u Subotici napravio grešku.

Posle osam meseci provedenih sa Savićima devojčica je vraćena u hraniteljsku porodicu iz koje je došla, jer je utvrđeno da je majka starija od deteta više nego što je to zakonom propisano.

Savići kažu da je problem nastao zbog proceduralne greške, koju su napravili radnici subotičkog Centra i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku.

Ministar za rad Zoran Ðorđević naložio je nadležnom Pokrajinskom sekretarijatu da hitno donese odluku o smeni direktora Centra za socijalni rad u Subotici, zbog propusta u slučaju usvojenja trogodišnje devojčice.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Porodici Savić odobreno usvajanje devojčice”

  1. Bravo?! Treba poštovati procedure i protokole ali, pre svega logiku i interes deteta.Forma nikada ne sme da zameni suštinu. Greška jeste načinjena ali, čisto administrativne prirode. Ovo je upozorenje socijalnim radnicima da ubuduće moraju posvetiri više pažnje svakom slučaju ali, i dokaz da život i interes deteta ne sme biti podredjen nijednom zakonu. Srećno?! Siguran sam da će i roditelji i dete imati lep i harmoničan život.

    • Slažem se da je dete trebalo vratiti usvojiteljima. Usvojitelji su imali sreće da su izbori za nekoliko dana a oni izašli u javnost, inače nikada im dete ne bi bilo vraćeno.

  2. Ova strahota tacno zavrsena 2 dana pred izbore. Za nasu decu naravno! Samo napredno!!

    • Tako je…. a to isto Ministarstvo je ranije naredilo da uzmu dete roditeljima. Fuj, bagra jedna sugava….lazljiva

  3. Drzava je ispravila gresku i to je dobro. Vlast je zloupotrebila dete snimajuci ga i praveci TV predstavu u toku izborne cutnje i to je ponizavajuce. Zelim svu srecu porodici malene.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.