Foto: Inicijativa mladih za ljudska prava

Kako ističu to nije izolovan slućaj, već deo kampanje sejanja straha među svima onima koji se usude da se usprotive ratnohuškačkoj politici.

U saopštenju se navodi da, nakon što je vlast poslala jasnu poruku da će prebijanje naših aktivista proći nekažnjeno, novi napad nije iznenađenje. Upozoravali smo, navodi Inicijativa, da nam premijer Vučić, ministar Stefanović i SNS crtaju metu na čelu kada nas nazivaju fašistima, stranim plaćenicima, izdajnicima.

Kreirali su stanje u kojem je napad na Inicijativu mera patriotizma, i napravili od nas metu svih huligana, ekstremnih nacionalista i slobodnih strelaca, ocenjuje Inicijativa. Nakon izostanka reakcije nadležnih organa na prebijanje u Beški, stvorena je atmosfera da je napad na Inicijativu poželjno ponašanje koje neće biti kažnjeno, nego nagrađeno, ocenjujue se u saopštenju.

Iniciajtiva ističe da ne pristaje na potcenjivanje ovog napada, zato što on nije izolovan slućaj, već deo kampanje sejanja straha među svima onima koji se usude da se usprotive mejnstrim ratnohuškačkoj politici.