P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Grupa „IRWIN“ je osnovana u LJubljani 1983. godine. NJeni članovi su Dušan Mandič, Miran Mohar , Andrej Savski, Roman Uranjek i Borut Vogelnik . Grupa „IRWIN“ je dosledna tzv. retro principu, koji „nije stil ili trend u umetnosti već princip razmišljanja, način ponašanja i delovanja“ (IRWIN). Početkom devedesetih umetnički kolektiv NSK transformisao se iz organizacije u „Državu“ u vremenu, u čijem okviru IRWIN deluje kao učesnik ali i kao hroničar vremena beležeći i analizirajući procese koji su nastali nakon pada socijalizma u Evropi.

„IRWIN“ u svojim radovima uključuje motive iz socijalističkog realizma i iz umetnosti Trećeg Rajha, zatim iz različitih politički angažovanih evropskih avangardnih pokreta uključujući nemački dadaizam, italijanski futurizam i sovjetsko-ruski konstruktivizam, kao i iz religiozne umetnosti i umetnosti na tlu Slovenije u 19. veku. Ti elementi se kombinuju sa lajtmotivima Laibacha: zastava, orao i crni krst ruskog suprematiste Kazimira Maljeviča. Danas petočlani umetnički kolektiv „IRWIN“ zauzima jedno od najznačajnijih pozicija u savremenoj umetnosti Istočne Evrope.

Postavku izložbe čini 36 slika, kolaža i fotografija. Izložba je organizovana u saradnji sa Visconti Fine Art Gallery iz LJubljane, koja je i vlasnik izloženih dela.