Potvđena policijska zaštita članu Komisije za nestale bebe 1Foto: FreeImages / Jason Morrison

Zamenica Osnovnog javnog tužioca, Marija Mladenović, rekla je danas da se ta mera odnosi i na kuću u kojoj živi u mestu Dubrava u opštini Knić, kao i na prostorije Regionalnog centra Udruženja manjinskih akcionara Srbije i Organizacije Radnički otpor u Dečanskoj ulici broj 3 u Kragujevcu.

Mladenović je navela da je razlog za donošenja te odluke Izveštaj Policijske uprave (PU) Kragujevac iz koga se vidi da su, na putničkom vozilu Radiše Pavlovića parkiranog ispred kancelarije udruženja, 16. avgusta olabavljeni točkovi.

Sa prednjeg levog točka delimično su odvijena četiri šrafa, a na zadnjem levom točku dva šrafa, rekla je Mladenović.

Ona je istakla da zbog posla kojim se Pavlović bavi, jer je on i predsednik Upravnog odbora (UO) Regionalnog centra Kragujevac Udruženja manjinskih akcionara Srbije i organizacije Radničkog otpora u Kragujevcu procenjeno je da je ugrožena njegova i bezbednost članova njegove porodice.

Pavlović, koji je i član vladine komisije za ispitivanje postupaka državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestalih beba u Srbiji, Radiša Pavlović juče je rekao novinarima da mu je zbog učestalih pretnji smrću i najnovijeg pokušaja sabotaže na automobilu određena dvadesetčetvorosatna policijska zaštita.

Tada je dodao da su pretnje učestale poslednjih meseci, nakon što je Udruženje „Za istinu i pravdu o bebama“, koje takođe vodi, intenziviralo aktivnosti na rasvetljavanju slučajeva nestale dece i pronalaženju odgovornih pojedinaca „došlo do vrlo konkretnih saznanja“.