Poverenik naložio Medicinskom fakultetu da ponovo odlučuje o davanju podataka o obdukciji Cvijana 1Foto: Medija centar

Poverenik za zaštitu informacija od javnog značaja i zaštitu podataka Milan Marinović doneo je rešenje kojim se spajaju žalbeni postupci tri advokata koja su zatražili od Medicinskog fakulteta podatke o obdukciji Vladimira Cvijana.

Kako je danas objavila Nova.rs Medicinski fakultet će morati da ponovo odlučuje o tome da li će ustupiti informacije Cvijanovim kolegama, pošto im je na prethodne zahteve odgovorio odrično.

Advokati Luka Jovanović, Čedomir Kokanović i Goran Miličić uputili su zahtev Medicinskom fakultetu da im dostavi sudsko medicinsku obdukciju advokata i političara Vladimira Cvijana, za čiju smrt je javnost u Srbiji saznala tek sa tri godine zakašnjenja, koji je taj fakultet odbio.

Miličić je potom uložio žalbu Povereniku, navodeći da Medicinski fakultet svoje odbijanje za dostavljanje dokumenta obrazlaže odredbama zakona koje se odnose na tajnost medicinskih podataka, a da provstepeni organ nije na pravilan način cenio činjenicu da je lice na koje se odnose tražene informacije Vladimir Cvijan, pravnik i nosilac visoke političke funkcije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Poverenik naložio Medicinskom fakultetu da ponovo odlučuje o davanju podataka o obdukciji Cvijana”

  1. Bruke iz svih institucija koji zataškavaju redovne i zakonite procedure u pravnoj državi. Ovaj „Poverenik“ maskota bezakonja samo služi zamajavanju javnosti. Ipak, dobro je da bar znamo, sa kakvim bitangama imamo posla u svim institucijama. To im nekažnjeno proći neće!

  2. Pod pretpostavkom da Poverenik usvoji zalbe advokata i nalozi Medicinskom fakultetu da advokatima dostavi trazenu informaciju, a fakultet se opet o takvu odluku Poverenika oglusi, to ce biti znak da iza svega stoji jak politicki faktor, a ko je to? Eeee, to znaju i vrapci pod strejom!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.