Ni hladno vreme, sneg i vetar nisu omeli Šiđane da održe tradicionalnu manifestaciju „Sremska kobasicijada“. Ove godine kobasicijada je održana po 15. put, a takmičari su stigli sa svih strana. Bili su tu sem domaćih ekipa i predstavnici Mađarske, Slovačke i Hrvatske.


Prema rečima direktora Turističke organizacije Šid Miroslava Janjića ova manifestacija svake godine okupi i po nekoliko hiljada posetilaca koji na štandovima izlagača mogu da kupe različite vrste svinjskih prerađevina po nižim cenama.

– Mi smo i ove godine organizovali štandove za prodaju po nižim cenama, a pobrinuli smo se da za posetioce obezbedimo šator od dve hiljade kvadratnih metara sa podom. Pod šatorom su posetioci svinjokolja mogli da za 200 dinara dobiju porciju sremskog paprikaša, hleb i salatu – kaže Janjić. Otvaranje manifestacije bilo je u subotu. Tačno u 12 sati počelo je takmičenje u brzom klanju i preradi svinjskog mesa. Sat kasnije na redu je bilo drugo takmičenje u brzom jedenju kobasica, a zatim i takmičenje u brzom pravljenju kobasica. Za dobru atmosferu pobrinuo se tamburaški orkestar. Drugi organizator ove manifestacije bilo je SKUD „Jednota“.

Pobednici

Prvo mesto u brzom klanju svinja i obradi mesa osvojila je ekipa „Agropapuka“, sa rezultatom četiri minuta i 54 sekunde. Na takmičenju u pravljenju sveže kobasice pobedila je ekipa „Batrovci“. Najbrži u jedenju kobasica bio je Dušan Kulačanin iz Vašice. U takmičenju za najbolje spravljenu suvu kobasicu pobedu je odneo Miša Ribar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari