Svečanom akademijom u SNP na kojoj je slikaru Miloradu – Mići Mihajloviću uručena Februarska nagrada, kao i prigodnim koncertom na Trgu slobode, prekjuče je obeležen Dan Novog Sada. Svečanosti u SNP prisustvovali su predstavnici gradova pobratima, kao i ambasador Rusije u Beogradu, ali ne i opozicioni odbornici.
Tim povodom Gradski odbor DS je podsetio na licemerstvo i neprincipijelnost SRS, koja je pre dolaska na vlast tvrdila da „obeležavanje Dana grada, 1. februara, predstavlja sramotu za Novi Sad i njegove građane, jer se time veliča trgovina Marije Terezije sa vojvođanskim Srbima“, kao i da „ovaj dan slave samo „izdajnici i Nato plaćenici“, zbog čega ćemo njegovu proslavu kada dođemo na vlast ukinuti“.
– Ovakav postupak predstavlja samo još jedan primer licemerstva i neprincipijelnosti ove stranke, kao i dokaz da svoja obećanja zaboravljaju čim dođu na vlast. Međutim, ako uzmemo u obzir sveukupnu bahatu i rasipničku politiku gradske vlasti, ova proslava nas uopšte ne čudi, jer njima i ne treba neki poseban povod za slavlje sve dok to rade o trošku građana. Gradonačelnica Maja Gojković sasvim sigurno ima najmanje razloga da slavi ovaj dan, s obzirom da Novi Sad, koji je uvek važio za grad kulture, svoj 259. rođendan dočekuje kao centar kulturnih skandala u našoj zemlji – ističe GO DS.
Demokrate zaključuju da se „kultura Novog Sada na kojoj gradonačelnica toliko insistira ne može izgraditi uništavanjem najstarijih kulturnih institucija, estradizacijom, politizacijom kulturnih i obrazovnih institucija, već se kultura grada mora manifestovati u svakodnevnom, pa i političkom životu njenih čelnih ljudi“.