Foto:N1

On ima nekoliko krivičnih prijava i insistirao je da dođe policijski inspektor koji radi na njegovom slučaju kako bi s njim razgovarao, prenosi N1.

Muškarac je, prema rečima naše reporterke, bombe odložio na gepek automobila kojim se dovezao do zgrade Vlade. Odbio je da legne na zemlju prilikom predaje, pa su ga policajci oborili.

MUP je saopštio da je o događaju obavešten nadležni tužilac i da nastavlja rad na slučaju

Prethodno je na hameru dovezeno bure za bezbedno odlaganje minsko eksplozivnih sredstava, a policija je nameravala da predloži muškarcu da odloži bombe u bure i legne na zenmlju kako bi se na siguran način oslobodio eksplozivnih naprava.

Muškarac je dugo nervozno šetao kod ulaza u Nemanjinu 11.

Zbog novonastale situacije policija je napravila obruč pa su zatvorene sve ulice na potezu od Železničke stanice do Generalštaba, kao i Ulica kneza Miloša do Masarikove s jedne i Birčaninove s druge strane.

Na licu mesta su se nalazili pripadnici policije, Hitne pomoći i vatrogasci, kao i pripadnici SAJ-a i snajperisti.

 

Vučić: Teška noć za mene i Stefanovića

Situacija ispred zgrade Vlade kada je muškarac pretio da će se razneti bila je prilično opasna, ali je uspešno rešena, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je u uvodnom obraćanju članovima vlade, na početku sednice sa predstavnicima Svetske banke u Nišu, rekao da je prethodna noć bila veoma teška, posebno za njega i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, prenosi B92.

Premijer je obavestio članove vlade da je jedan, kako je rekao, kriminalac došao ispred vlade sa dve ručne bombe i izvukao osigurače iz njih. 

“Postojala je u svakom trenutku opasnost da dođe do aktiviranja ručnih bombi. Nekako su uspeli da vrate osigurače, a on je savladan”, rekao je premijer.