MUP: Zapadna strana požara kod Nove Varoši pod kontrolom 1Foto: MUP

Više od 80 pripadnika Sektora za vanredne situacije i četiri helikoptera angažovani su na gašenju požara kod Nove Varoši i tokom dana su stavili pod kontrolu zapadnu stranu požara, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Navodi se da trenutno gase požar kod sela Negbine kao i da su helikopteri do sada izbacili oko 46 tona vode u 36 naleta.

„S obzirom na vremenske uslove i najavljenu veoma visoku temperaturu, kao i promenu kretanja vetra po smeru i intenzitetu, očekivano je dejstvovanje i tokom sutrašnjeg dana radi brže lokalizacije i likvidacije požara“, stoji u saopštenju.

Tokom dana je na delu teritorije opštine Nova Varoš proglašena vanredna situacija.

Zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Vlado Plemić ranije danas je rekao da situacija sa požarom u najvećoj meri zavisi od meteo uslova, ali da je zapadna strana požara presečena i da očekuje da neće doći do pogoršanja situacije.

Kako je istakao, nema više otvorenog plamena, ali se u popodnevnim satima može očekivati da dođe do krunskog požara, zbog čega su vatrogasci-spasioci razmešteni na tačkama koje su potencijalno opasne.

Vatrogasci-spasioci iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Kruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada i Prokuplja angažovali su sve kapacitete kako bi se izborili sa vatrenom stihijom na izuzetno nepristupačnom terenu i uz otežavajuće vremenske prilike.

Veliki požar zahvatio je više desetina hektara šume u Murtenici.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “MUP: Zapadna strana požara kod Nove Varoši pod kontrolom”

  1. Vatrogasci-spasioci iz Niša su takođe angažovani po mom saznanju i vredi ih pomenuti, kao i sve one koji u ovom tekstu slučajno nisu navedeni!
    Svaka čast organizaciji i solidarnosti da se ova vatrena stihija stavi pod kontrolu i svim ljudima iz Sektora za vanredne situacije koji svoje živote, znanje i humanost uvek stavljaju na prvoj liniji odbrane od svake nepogode koja zadesi čovečanstvo
    Podrška svima koji posredno i neposredno učestvuju u ovoj borbi

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.