Pripadnicima Vojske uručena priznanja i nagrade povodom Dana Vojske 1Foto: MOD

Priznanja i nagrade povodom Dana Vojske uručili su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović, a ove godine dodeljena su i priznanja za uspehe u vojnom sportu, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministar odbrane Aleksanar Vulin rekao je da je sport u Vojsci Srbije veoma važan, kao i da je ovo poslednji put da se nagradjuju sportisti, a da ne stoje ispred svoje sportske čete.

„Vojska Srbije će uvesti i sportsku četu, koja će okupljati najbolje pripadnike Vojske Srbije i najbolje sportiste, ali i one koji reprezentuju našu zemlju pred čitavim svetom, brojne reprezentativce iz različitih sportova koji će pristupiti Vojsci Srbije i koji će nastaviti da se takmiče i da treniraju“, naveo je Vulin.

Za učinjeno delo i postignute rezultate od posebnog značaja nagrade su, izmedju ostalog, dobili zastavnik Saša Veljić za spasavanje života i otklanjanje posledica elementarnih i tehničko-tehnoloških nesreća i razvodnik Djuro Borbelj za postignute rezultate u oblasti kulture, tradicije i sporta, navodi se u saopštenju.

Dobitnici nagrada za najbolje sportiste u Ministarstvu odbrane i Vojsci u protekloj godini su zastavnik prve klase Miroljub Janićijević u muškoj konkurenciji i kapetan Nevena Jovanović u ženskoj konkurenciji.

Za najuspešniju sportsku ekipu u muškoj konkurenciji proglašena je Vojna reprezentacija Srbije u futsalu, dok je u ženskoj konkurenciji, kako se navodi u saopštenju, nagradu dobila Vojna reprezentacija Srbije u atletici.