Priština: Autobusi vraćeni jer nisu imali dozvolu za ulazak 1Foto: EPA/VALDRIN_XHEMAJ_

Dva autobusa sa 83 putnika iz Srbije, uključujući vernike i planinare, Kosovska policija je vratila danas sa Jarinja, jer nisu imali dozvolu za ulazak na Kosovo, navedeno je u odgovoru Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore, javlja RTK.

Dodaje se da je u četvrtak odbijen zahtev druge grupe od 39 vernika koji su želeli da uđu na Kosovo 12. i 13. juna.

„U vezi sa današnjom grupom kontaktirajte policiju. Ministarstvu nije stigao zahtev za dozvolu”, dodaje se u odgovoru iz Ministarstva.

Portparol Generalne direkcije policije Bajram Krasnići je potvrdio da grupa koja je danas vraćena na Jarinje nije tražila dozvolu za posetu Kosovu.

„Kosovska policija je institucija za sprovođenje zakona, odluka i sporazuma. Policija na graničnom prelazu preduzima radnje koje su u skladu sa gore navedenim. U ovom slučaju, relevantne institucije RKS nisu primile zahtev za posetu“, rekao je Krasnići.

Iz MSPD pozivaju građane i zvaničnike Srbije koji žele da dođu na Kosovo, da poštuju pravila i sporazume i da ne provociraju nepromišljenim postupcima.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Priština: Autobusi vraćeni jer nisu imali dozvolu za ulazak”

  1. Autobusi vraćeni iz srpske pokrajine uSrbiju.Svaka čast DEMOKRATIMA što su napravili granice u svojkj zemlji ako ih zapad opet dovede na vlas napraviće državu VOJVODINU jako su perspektivni…

  2. Pa neka idu na Karaburmu. E sad je pitanje, da li ce ih tamo pustiti predsjednica te samostalne Karaburme, Ana B.

  3. Vucic je legalizovo kosovo i napravio sve kosovske institucije srpska lista je u tome ucestovala ona je davala vecinu vladi Haradinaja da se ne zaboravi i da stalno ne bude neko drugi kriv .SNS sistemski unistava Srbiju na svim nivojima vise nemamo ni sud ni ustav ni drzavu sve je Vucic
    .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.