Stojanović je ukazala da odšteta od milion dinara koju Popović traži od KRIK predstavlja direktan pritisak na održivost ovog medija, jer toliki iznos može da ga ugasi.

Jedina odšteta koja bi Popoviću bila dovoljna, kako bi nastavio da se bez uvida javnosti bavi svojim poslovanjima, jeste da ugasi KRIK. Tome ova tužba i služi. Na sudstvu je da sada pokaže da li radi u istom cilju ili ne, ocenila je Stojanović.

Popovićeva tužba je još jedan pokazatelj principa koju ta vlast usvaja u svojoj borbi protiv nezavisnih medija, naročito onih koji istražuju korupciju, ocenila je ona.

Ministar bez portfelja Nenad Popović tužio je KRIK, njegovog urednika i još četvoro novinara koji su radili na međunarodnom projektu „Rajski papiri“ i otkrili da Popović poseduje ofšor kompanije i imovinu vrednu više od 100 miliona dolara.

Popović traži da mu se isplati milion dinara, zbog narušenog ugleda i pričinjene nenadoknadive štete, a KRIK navodi da je sve što je objavio o Popoviću potkrepljeno autentičnim dokumentima.