Protest Policijskog sindikata: MUP da ukine odluku o oduzimanju reprezentativnosti 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Na protest je došao predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić i organizatorka protesta „Jedan od pet miliona“ Jelena Anasonović.

Okupljeni su pored zastava PSS nosili i zastave Vojnog sindikata Srbije, Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, Nezavisnog sindikata javnih službi Srbije.

Predsednik PSS Veljko Mijailović rekao je za agenciju Beta da oni ne traže da im ministarstvo nešto pokloni ili vrati, već da poništi odluku čiji je jedini cilj bio „devestiranje“ sindikalne organizacije.

„Poruka skupa je da mi branimo zakon i štitimo građane, ali ako imate situaciju da ministarstvo na jedan potpuno protivzakonit način napada pripadnike policije, ne znam čemu da se građani nadaju“, rekao je Mijailović.

On je kazao da oni traže od ministarstva da formira nepristrasnu i nezavisnu komisiju koja će u skladu sa zakonom da utvrdi reprezentativnost PSS.

Ovo je bio drugi protest PSS ispred sedišta MUP-a. Prethodni je organizovan 11. marta.

Povod protesta je nedavna odluka MUP da PSS više nije reprezentativan, jer je proverom utvrđeno da taj sindikat ima manje od 15 odsto zaposlenih u MUP-u što je zakonski minimum.