U nekoliko navrata vetar je igru prekidao i tako što je na teren „donosio“ papiriće i kese. Na kraju se ispostavilo da su dobra igra i psihološka stabilnost, odnosno bolja koncentracija u ključnim trenucima meča, Zvonarevoj bili „vetar u leđa“ s kojim je uspela da osvoji turnir. I to na maestralan način – bez izgubljenog seta.

Ako se izuzmu izuzetno otežani uslovi za igru, mečje presudio ogroman broj neiznuđenih grešaka Ivanovićeve, čak 44 naspram 16, koliko ih je protivnica napravila. Srpkinja je odlično počela meč, lako povela 2:0 u gemovima. Zatim je usledio preokret Zvonareve na 2:3. Nije se Ivanovićeva dala zbuniti i odličnom igrom uspela je da dođe na rezultat 6:5. Ipak, nervoza zboga toga što loptica nije htela da je „sluša“, odnosno što je usled naleta jakog vetra stalno „bežala“, dovela je do toga da je Ivanovićeva prokockala čak tri set lopte. Izvadivši se na prvi pogled iz bezizlazne situacije Zvonareva je u taj-brejk ušla znatno samouverenije, smirenije i koncentrisanije od srpske teniserke i na kraju zasluženo osvojila prvi set.

Ivanovićeva je i drugi set počela dobro, povela 2:0, ali onda je usledio veliki pad u igri, niz neiznuđenih grešaka, što je na kraju rezultiralo da je Ruskinja zaredom osvojila šest gemova i na kraju zasluženo došla do devete titule u karijeri. Ivanovićeva za sada ostaje na broju od osam titula, ali ako bude zadržala formu ne treba sumnjati da će većneki od sledećih turnira biti njen. Zvonareva je za pobedu dobila 700.000 dolara i 1000 WTA poena, a Ivanovićeva upola manje „zelenih novčanica“ i 700 WTA poena.