Foto: D. Majstorović

Umesto da se bavi problemima policajaca, on i njegovi sindikati, koji se nisu pobunili kada je planirao otkaz za 1.500 pripadnika MUP, bave se sindikalnim protestima koji pokazuju javnosti haos koji vlada u ministarstvu policije. PSS kao najveći sindikat u policiji sa preko 15.000 članova nikada neće pristati da bude prirepak bili kog ministra, što najbolje ilustruje da niko od naših članova godinama nije dobio bili kakvo unapređenje, piše u saopštenju sindikata.

Policijski sindikat Srbije je uredno prijavio protest u subotu, koji je prošao po najvišim svetskim standardima, što su potvrdili i naši gosti iz Evrope i Rusije. Ministar Stefanović umesto da zove predstavnike sindikata da se rešavaju problemi zaposlenih, gostuje po televizijama i kritikuje policajce, pogotovo predsednika PSS Veljka Mijailovića.

Stefanoviću ne smetaju korupcija u državi i haos u MUP Srbije, ali mu smeta što je Mijailović na protestu nosio jaknu „vijetnamku“. To upravo pokazuje odnos vlasti prema sindikatima, ali i građanima Srbije. Dok Mijailović posle 30 godina rada u policiji i ratovanja za Srbiju, danas nosi vijetnamku, dotle ministar Stefanović koji nikada u životu nije radio, već se 20 godina samo bavi politikom, pojavljuje isključivo u firmiranim odelima i živi u svojoj vili na Bežanijskoj kosi.