Foto: D. Majstorović

On je pre tri dana saslušan u novopazarskom Višem sudu i određen mu je pritvor do 30 dana. S obzirom da se radi o delikatnom slučaju iz tužilaštva nema informacija da li je osumnjičeni priznao ili negirao monstruozni zločin, kako se branio i šta je sve rekao na saslušanju. Ono što se nezvanično saznaje, policija će posebnu pažnju obratiti na Fejsbuk uhapšenog i na njegove čudne objave.

Uhapšeni E. T. je poreklom sa Kosova. Jedno vreme je sa porodicom živeo u Nemačkoj, a onda se doselio u Novi Pazar. Prvi put je silovao svoju ćerku kada je imala 11 godina u Nemačkoj. Slučaj su ovdašnjoj policiji prijavili njegova supruga, sin i druga ćerka. Silovana devojčica nalazi se u teškom psihičkom stanju i pod nadzorom je majke i Centra za socijalni rad.

Dva dna posle toga, ispred jednog ugostiteljskog lokala došlo je do pucnjave u kojoj je teško povređen S. M.(30). U njega je pucao, još uvek, neidentifikovani muškarac. S. M. je zadobio teške telesne povrede, ali nije životno ugrožen i zbrinut je u ovdašnjoj Opštoj bolnici. U novopazarskoj policiji su potvrdili informaciju da je, u noći pucnjave, jedan muškarac saslušan „zbog sumnje da je počinio ili organizovao napad, ali je zbog nedostatka dokaza pušten da se brani sa slobode“. Ovaj napad nadležni tužilac je okvalifikovao kao ubistvo u pokušaju.

Bilo je i napada na policijske službenike, dilovanja narkotika. I vinovnici su privedeni pravdi. Iz Višeg suda je saopšteno da je produžen pritvor za još 30 dana policajcu R. B. On je osumnjičen da je u noći između 29. i 30 septembra ubio Fahrudina Skarepa (22) iz Tutina. R. B. je bio član patrole u tutinskom selu Dolovo radi sprečavanja nedozvoljene trgovine. Tereti se da je pucao u vozilo kojim je upravljao Skarep. Vozač je zadobio povrede, kojima je podlegao u Opštoj bolnici u Novom Pazaru. Nakon hapšenja ovom policajcu je određen pritvor „zbog toga što bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svedoke, jer mu se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koje je zaprećena kazna zatvora preko deset godina, a težina posledice dela je dovela do uznemirenja javnosti“.