Radić: Vulin nije služio vojsku 1

Vojni analitičar Aleksandar Radić, govoreći o Aleksandru Vulinu kao ministru odbrane, rekao je u Danu uživo N1, da će Vojska Srbije, prvi put imati čoveka na čelu koji nije služio vojsku i da je u pitanju „jedna vrsta poniženja“.

On smatra da će ubrzo uslediti i izbor novog načelnika Generalštaba. Funkcije se poveravaju politički podobnim ljudima, nije reč o ljudima koji imaju dobro menadžersko iskustvo, rekao je Radić.

Kako je rekao, dolazak Vulina je „jedna vrsta čak poniženja za vojsku“.

Radić je ocenio da se radi o čoveku koji će, sudeći prema dosadašnjim navikama, jako voleti da nosi uniformu i oznake, a nije služio vojsku.“Prvi put će vojska imati na čelu administracije čoveka koji nema vojno iskustvo“, istakao je Radić.

Ipak su ovo neka neobična vremena tranzicije, kada napuštamo ideju da je potrebno da čovek pokaže da je spreman da služi svojoj zemlji, dovoljno je sada da samo priča o tome,
istakao je Radić..

Kako je ocenjio, Ministarstvu odbrane je potreban hrabar menadžer, koji će da shvati koja je njegova uloga, a da nije potrebno njegovo neprekidno pokazivanje medijima, njega i njegovih saradnika, što je do sada bio običaj…

„Nego da su to ljudi koji treba da imaju ozbiljan politički autoritet, da se izbore u Vladi Srbije za ono što je interes vojske, da omoguće Vojsci Srbije da funkcioniše unutar onoga što su njeni zadaci“, kaže Radić.

Za sve to potreban je i jak načelnik Generalštaba, naglasio je Radić koji smatra da će uskoro uslediti i promena na tom mestu.

Sada postoji pet, šest ozbiljnih pozicija u vojsci koje su slobodne: Vojska Srbije u ovom trenutku nema zamenika načelnika Generalštaba, od pre dan, dva nema ni zamenika komandanta združene Operativne komande, a upražnjeno je još nekoliko mesta, naveo je on.

Imamo čitav paket postavljenja, koji treba da usledi, i verovatno odluku o izboru novog načelnika Generalštaba, koja je u rukama predsednika Aleksandra Vučića, kaže Radić.

On je takođe ocenui da da će se lako naći generali, ali da je slika naše vojske u kadrovskom smislu prilično nepovoljna u odnosu na ono što bi trebalo da imamo u smislu organizacije i potrebe vojske.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

14 reagovanja na “Radić: Vulin nije služio vojsku”

  1. Pa sta,i Gasic je dezerter iz 99 pobegao kod brata u Nemacku to zna ceo Krusevac bigami do Kopaonika,moze se reci da je bruka i jedno i drugo a i mi koji smo dizvolili to zajedno sa drzavom,mislim na vojni prodani vrh.

  2. Pa ni ministri odbrane Italije, Švedske i još nekoliko država nisu služili vojni rok.
    Ima li to neke veze? Pa vojska se mogla služiti i u kuhinji – zar bi to bilo iskustvo potrebno ministru odbrane?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.