Foto: Pixabay/AndyLeungHK

Kako se navodi u saopštenju Radne grupe, Simonović je nakon puštanja iz pritvora preko svog profila na Fejsbuk-u, preneo navode portala koji vode kampanju protiv portala Žig info.

„Razumemo da prenošenje navoda sa portala nije zabranjeno, ali mislimo da čovek protiv koga se vodi postupak, i koji je pušten da se brani sa slobode, ne bi nikako smeo da se na ovaj način obraća onima koji su oštećeni u tom postupku“, piše u saopštenju.

Urednik portala Žig info Željko Matorčević, kako se navodi, nakon ovog čina obavestio je novinarska udruženja da je „zabrinut za bezbednost svih članova redakcije kao i za bezbednost njihovih porodica“.

Radna grupa navodi da tim postupkom Simonović pokazuje da ne menja odnos prema novinarima koji su kritički pisali o njegovom radu i time „baca senku“ i na sudsku odluku da mu se dozvoli da se brani sa slobode.

„Uvereni smo da zbog ovakvog ponašanja Simonovića ima razloga za preispitivanje odluke kojom je pušten da se brani sa slobode“, piše u saopštenju.

Radna grupa za bezbednost novinara podsetila je da je Simonović osumnjičen da je naložio podmetanje požara u kuću novinara portala Žig info Milana Jovanovića.

Povezani tekstovi