Radomirović i Rakočević kandidati za predsednika UNS-a 1Foto: Logo

Vladimir Radomirović i Živojin Rakočević kandidati su za predsednika Udruženja novinara Srbije (UNS), konstatovala je kandidaciona komisija, navodi se u saopštenju UNS-a.

Na jučerašnjem sastanku kandidaciona komisija, u sastavu Ljiljana Smajlović, Petar Jeremić i Snežana Bradić, konstatovala je da su blаgovremeno primljene kandidature Radomirovića i Rakočevića uredne, napominju u saopštenju.

Po Statutu UNS-a, uslov da kandidatura bude ispravna je da kandidat za predsednika ima najmanje 50 potpisa redovnih članova UNS-a, da je saglasan sa kandidaturom i da postoji obrazloženi predlog kandidature.

Vladimira Radomirovića za predsednika je kandidovalo 73 potpisnika – redovna člana UNS-a, a Živojina Rakočevića 62 redovna člana Udruženja.

Kandidaciona komisija proveravala je blagovremenost i urednost podnetih kandidatura i za druge organe UNS-a – Upravu, Sud časti i Nadzorni odbor, te će podnosiocima neurednih kandidatura poslati dopis da ih, u roku od osam dana od dana prijema dopisa, urede.

Posle ispravljanja neurednih kandidatura, kandidaciona komisija će objaviti na sajtu UNS-a uredne i blagovremene kandidature za sve organe Udruženja, koje moraju biti objavljene deset dana bez prekida. U tom periodu svi redovni članovi UNS-a mogu da podnesu prigovor kandidacionoj komisiji na objavljene kandidature.

Rok za rešavanje o podnetim prigovorima je tri dana. Kandidaciona komisija će zatim utvrditi konačnu listu kandidata za sve organe UNS-a i proslediti je skupštini.

Izborna skupština UNS-a zakazana je za 29. maj u Beogradu na kojoj će biti izabrano rukovodstvo za naredni četvorogodišnji mandat.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.