Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Slobodan Lalović juče je s predsednikom opštine Sombor dr Jovanom Slavkovićem potpisao ugovor o izgradnji 20 stanova za ratne vojne invalide. Stanovi, deset dvojnih porodičnih kuća, ukupne su kvadrature oko 1.000 metara, gradiće se u naselju „Goge“, a treba da budu useljivi na jesen. Opština Sombor obezbediće placeve, infrastrukturu, a Ministarstvo će finansirati izgradnju.
– Donacijom Vlade Japana za ratne vojne invalide izgrađeno je 206 stanova, a to nam je dalo podstrek da sredstvina Nacionalnog investicionog plana obezbedimo 4,5 miliona evra za izgradnju oko 250 stanova. Ova aktivnost biće nastavljena ove, naredne i 2009. godine, odnosno dok se ne reše stambeni problemi blizu 2.000 ratnih vojnih invalida. Na proleće će biti donet Zakon o stambenom zbrinjavanju ratnih vojnih invalida – rekao je ministar Lalović, najavljujući i kredite za poboljšanje uslova stanovanja, kao i isplatu invalidnina iz opštinskih kasa.
Ministar Lalović juče je obišao izletište Šikara koje se uređuje i sredstvima Nacionalnog investicionog plana, filijalu Nacionalne službe za zapošljavanje i Gerontološki centar u Somboru.