P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

U muzičkom delu programa Angela Slako i Jožef Slako izvešće nekoliko pesama u pratnji Rafaela Juhasa. U okviru „Susreta“ će biti otvorena izložba slika Rudolfa Cirkla, počasnog člana DŽepnog pozorišta i člana somborske Likovne Grupe ž76. Manifestaciju podržava Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine.

Koncept „Susreta“ je poznat – reč, slika i muzika. Gosti su najčešće književnici, u holu se postave izložbe slikara, a veče se završava muzikom, najčešće “ Malog orkestra“.

– Ovom prilikom će DŽepno pozorište proslaviti 14. godišnjicu postojanja. Za ovo vreme je je priredilo 199 kulturnih programa, kako u Somboru, tako u okolnim mestima, ali i po Vojvodini od Sente do Novog Sada i animiralo mnoštvo gostiju i gledalaca, rekao je za Danas Jožef J. Fekete, predsednik pozorišta.

Za vreme kada su i pozorišne predstave bile na repertoaru, pozorište je brojalo na godišnjem nivou više od 20.000 posetilaca. Zbog manjka sredstava više nema putujućih pozorišnih predstava, a smanjen je i broj Letnjih susreta. U početku tokom tri letnja meseca pozorište je gostovalo u 18 mesta pokrajine, ove godine samo u pet. DŽepno pozorište od 2010. godine dodeljuje i prestižnu književnu nagradu „Herceg Janoš“.