– Čestitam Gradu Nišu na urađenom poslu. Smatram da je Niš dobio dobru halu i da Nišlije mogu biti ponosne na nju. Rukovodstvo Grada, arhitekte, Evropska rukometna federacija i svi ostali dobro su sarađivali i postigli odlične rezultate – ocenio je Tjuik.

Tjuik je dodao da je siguran da će u najskorije vreme svi detalji koje je zapazila ova komisija biti uspešno rešeni i da će najsitnije zamerke biti otklonjene i izrazio uverenje da će se u hali Čair održati odlično organizovano takmičenje.

– Evropsko prvenstvo najvažnije je takmičenje za Evropsku rukometnu federaciju, a radovi zadovoljavaju sve uslove. Preostaju mali, finalni radovi, ali oni nisu problem. Biće poslata prava slika u svet – rekao je Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.

Evropsko prvenstvo od 15. do 29. januara 2012. godine biće održano u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Vršcu. U Nišu će igrati Nemačka, Švedska, Češka i Makedonija u okviru B grupe.

Prema rečima Martina Rosa, predstavnika zvanične marketing agencije Evropske rukometne federacije, prvi put će slika Evropskog prvenstva u rukometu biti poslata u HD standardu. Televizijski signal iz Niša emitovaće se u 120 zemalja u svetu, u Južnoj i Severnoj Americi, ali i u Australiji. Član Gradskog veća Miodrag Radović najavio je da će u Nišu uskoro početi i promocije ovog velikog sportskog događaja.

– U gradu će biti postavljene dve velike rukometne lopte, a sat će odbrojavati 100 dana do početka prvenstva. Svakih nedelju do deset dana organizovaćemo aktivnosti koje će građane Niša podsećati da se bliži Evropsko rukometno prvenstvo. Ispred TPC „Kalča“ biće postavljen rukometni gol, gde će moći da se igra. Nekoliko dana pred početak šampionata biće postavljene „fan zone“ u blizini Kopitareve ulice, gde će biti mesto za druženje i okupljanje navijača – rekao je Radović.