Foto: rotary club

U cilju obeležavanja celog veka postojanja, predstavljen je rad ove organizacije koju čine ljudi različitih zanimanja i interesovanja. Ono što im je svima zajedničko jeste verovanje u životnu filozofiju koja nastoji da pomiri večiti sukob između želje za ličnom dobiti i potrebe da se pomaže drugima. Iz godine u godinu, članovi Rotary klubova širom planete koriste svoje vreme, veštine i kontakte kako bi pomogli zajednici.

Hiljadu i dvije stotine ljudi, građana Crne Gore i Srbije odvaja značajan dio svog života i novca da bi svoju zajednicu mijenjali na bolje. Vjeruju i slijede ideal nesebičnog služenja. Service Above Self prihvatili su kao svoj moto, izjavio je Velibor Zolak, guverner Distrikta 2483 koji obuhvata Srbiju i Crnu goru, politikolog i direktor agencije za marketing i komunikacije.

Prisutni su imali priliku da pogledaju kraći film u kome su predstavljeni članovi Rotary – ja onakvi kakvi jesu, od Vranja do Palića, od Novog Sada do Budve, kroz video priče i lično predstavljanje.

Nakon prezentacije, voditeljka programa Iva Štrljić, pozvala je goste da uživaju u večeri, muzici i novim poznanstvima, a sve u cilju organizacije novih akcija koje će našu planetu učininiti boljim mestom za život.