NJih desetoro žive u iznajmljenoj kući, osmoro dece i Zoran sa svojom suprugom, njihovom majkom. Problemi su počeli da se javljaju pre osam godina kada je Zoran u nezgodi ostao bez šake. NJegova invalidska penzija, od 24 hiljade dinara ne može da pokrije svakodnevne potrebe za život, međutim oni ne stiču pravo da dobiju bilo kakvu socijalnu pomoć. Svuda su ih odbili, kažu, gde god da pokucaju nailaze na zatvorena vrata, a obraćali su se svim institucijama, međutim, samo ih šalju sa jednog šaltera na drugi, objašnjava Zoran za Danas, i tako ostaju bez rešenja za svoj problem.

– Država je nas zaboravila, a nijedno humanitarno udruženje ne može da nam pomogne jer ne pružaju finansijsku pomoć, kaže Đurić.

U nekoliko navrata im je pomogla obližnja crkva, ali to je bio jedini vid pomoći za njih.
Najstarija deca, preko leta rade sezonske poslove, dok su sada na birou. Takođe, Zoranova supruga je bezuspešno u potrazi za poslom. Pa se tako ova porodica, izdržava jedino od njegove penzije.

Anđela, Zorana, Tijana i Miloš, još uvek idu u osnovnu školu, a troškovi za školovanje su sve veći.

-Kako idu praznici, skoro svaki dan je potrebno doneti novac za nešto. Moja supruga je išla par puta u školu da kaže u kakvoj smo mi situaciji, međutim ponekad ni oni nemaju razumevanja, ističe Zoran.

Ono što ih bar raduje, jeste to da su svi dobrog zdravstvenog stanja. Najteže im pada zima, kada nastupi hladnoća, a para za ogrev nema. Naš poziv, Zorana je prekinuo u radu, u kojem smo ga i ostavili, sa nadom da će se naći neko ko bi im pomogao da ne ostanu bez krova nad glavom. Zoran se nada da će se, barem putem medija, ljudi dobre volje odazvati njegovom apelu za pomoć i spasiti njegovu porodicu od zime pod vedrim nebom. NJegov telefon je 0612608559.