Foto: Pixabay/rawpixel

Kako navodi SAM će takođe biti usmerena ka profesionalnom razvoju menadžera, zadržavanju i ulaganju u kadrove kako bi se sprečio „odliv mozgova“, transformaciji kompanija, rodnoj ravnopravnosti, konkurentnosti Srbije i regiona i jačanju međunarodne saradnje.

Želimo da SAM nastavi da privlači i okuplja menadžere koji kontinuirano unapređuju svoje menadžerske i liderske veštine, nesebično dele znanja i iskustva podižući time sopstvene, ali i kapacitete zajednice i društva u kome živimo, izjavila je predsednica SAM Stanka Pejanović.

Nastojaćemo da svojim angažovanjem utičemo na šire poslovno okruženje, da budemo uzori dobre poslovne prakse u našoj zemlji i regionu, jačajući saradnju sa srodnim udruženjima širom regiona i Evrope, rekla je ona.

Profesionalni razvoj menadžera, deljenje iskustva i najboljih poslovnih praksi među članovima SAM, uticaj na poslovno okruženje, društvenu zajednicu i region deo su ciljeva SAM na kojima je rađeno u 2018. a biće u fokusu i u ovoj godini, zaključeno je na 12. redovnoj godišnjoj Skupštini SAM.

Povezani tekstovi