On je protiv nadležnih u opštinskoj upravi podneo prijave policiji, čime je dobio status uzbunjivača, a ranije je predvodio proteste radnika „Zastava elektro“, zbog neregularne privatizacije, koja i pored zahteva Agencije za borbu protiv korupcije i EU nije rasvetljena“, navodi se u saopštenju SSSS u Kragujevcu.

Uz to, u opštinskoj upravi Rače nema viška radnika. Opštinski funkcioneri su, međutim, odlučili da otpuste Tomislava Veljkovića, koji je jedini od zaposlenih u račanskoj upravi zadužen za funkcionisanje grejanja, za protivpožarnu zaštitu i održavanje.

„Na delu je grubo kršenje zakona i ubeđeni smo da će sudovi ispraviti ovo bahato postupanje, kojim će biti naneta i finansijska šteta Opštini“, smatra Samostalni sindikat i ukazuju „na trenutno najgori položaj tog sindikata i njegovih predstavnika u poslednjih pola veka“. Sindikalci u Šumadiji su poslednjih nekoliko godina sudski gonjeni i novčano kažnjavani, a sve češće su izloženi pretnjama i naručenim istragama.

I Socijaldemokratska stranka u Kragujevcu najoštrije je osudila ovu odluku vlasti u Rači. „Nedopustivo je ovakvo kršenje zakona i nepoštovanje statusa uzbunjivača koji Veljković ima. Kako bi građani bili dodatno zaplašeni, stradaju slični Veljkoviću širom Srbije koji, pritom, služe za primer šta će se desiti svakome ko javno osudi kriminalne aktivnosti naprednjaka.“

Instaliraju "režimski sindikat"

U kragujevačkim JKP odskora deluje Zajednica sindikata Srbije kojoj, saznaje se, sve masovnije pristupaju članovi PS Aleksandra Vulina i SNS. U Gradskom stambenom preduzeću u Kragujevcu juče se u novi sindikat učlanilo 19 zaposlenih u toj firmi, mahom članova SNS, koji su prethodno napustili SSSS.