Program je prepoznao Kancelariju za mlade Sremski Karlovci kao relevantnog partnera koji će pomoći u realizaciji seta stručnih treninga za započinjanje, finansiranje i rukovođenje samostalnog biznisa mladih na teritoriji opštine Sremski Karlovci. Takođe, mladi će se upoznati sa mogućnostima finansiranja svoje biznis ideje kroz ovaj program, odnosno upoznaće se sa fondovima, finansijskim olakšicama i eventualnim kreditnim linijama.

Treninge će sprovoditi stručne partnerske organizacije USAID-a i Ministarstva omladine i sporta. Nakon seta treninga, mladi će imati i podršku u realizaciji svojih ideja kroz organizovane konsultativne procese. Ovaj program posebno je interesantan za Sremske Karlovce s obzirom na to da se tu mnoge delatnosti ne mogu obavljati budući da se teritorija ove opštine nalazi 100 odsto pod Nacionalnim parkom i kao takva zaštićena je od svake privrede koja doprinosi zagađenju životne sredine, što mladima ostavlja mogućnost da budu inovativni i kreativni u svojim biznis idejama.

Mladi do 30 godina starosti koji imaju biznis koji žele da unaprede ili ideju koju žele da sprovedu u delo, mogu učestvovati u ovom programu popunjavanjem prijavnih formulara koji se nalaze u Kancelariji za mlade u Sremskim Karlovcima, Preradovićeva 3, 21 205, 021/ 883 351. Broj mesta je ograničen a konkurs je otvoren do 13. februara 2010.