Optuženi za šverc droge iz Latinske Amerike i organizovanje kriminalne grupe Darko Šarić je negirao da mu je Lazarević odao bilo kakvu informaciju.

„Nikada u životu. I na pitanje (u istrazi i na poligrafu) da li vam je neko iz vrha MUP prenosio informacije, ja sam rekao nikada“, rekao je Šarić i dodao da mu ni Lazarević nikada nije dao informacije.

Po optužnici Lazarević je 2008. i 2009, kao pripadnik Šarićeve organizovane kriminalne grupe u više navrata odavao „naročito poverljive podatke“ koji predstavljaju službenu tajnu, o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku.

Lazareviću se sudi u objedinjenom postupku u kojem su optuženi i nekadašnji rukovodilac u ministarstvu unutrašnjih poslova Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i biznismen Rodoljub Radulović koji je u bekstvu.

Šarić je u Specijalnom sudu u Beogradu na početku suđenja rekao da jedino od optuženih poznaje Radovana Štrbca.

„Sa drugima nemam baš ništa, a Radovan mi je bio advokat“, rekao je Šarić, a naknadno je dodao da dobro poznaje Rodoljuba Radulovića, kojem se sudi u odsustvu.

Šarić je kazao da Radulovića poznaje od 2004. ili 2005. godine, da nije siguran i da je u to vreme Radulović bio vlasnik diskoteke i hotela u Kotoru, da se bavio gradnjom i da je imao brodove, a da je on u to vreme imao kazino.

On je rekao da od Radulovića nikada nije tražio da za njega nešto proveri, već da ga je molio da pomogne Stanku Subotiću, jer mu je tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić bio prijatelj.

„Pitao sam Mišu (Radulovića) da li može da pomogne oko toga, Dačić mu je bio prijatelj. Pitao sam da li može da pomogne, neka kaucija ili to. Više puta sam ga zvao i pritiskao da mi odgovori. NJega je Dačić izbegavao, ja sam rekao kakvi su ti to prijatelji koji neće da ti se jave. On mi je na kraju rekao da ne može ništa da uradi“, rekao je Šarić i više puta ponovio da je Radulović imao političke veze.

Upitan da li su on i njegov brat iznajmljivali poslovni prostor čiji je vlasnik bila Socijalistička partija Srbije, on je rekao da, ali da je to kasnije saznao. On je dodao da je to bio objekat u centru grada na Studentskom trgu iznad prostorija SPS.

Kada je reč o saznanjima koje Radulović ima o njemu, Šarić je rekao da mu je Radulović rekao da on nema ni saobraćajni prekršaj i da može da bude miran.

Na pitanje tužilaštva da li mu je Radulović nekada pominjao okrivljenog Lazarevića, Šarić je rekao da je on govorio da će se videti sa „Dačićevim ljudima“ da bi video šta može da uradi oko kaucije za Subotića i da „nije pominjao Lazarevića“.

Upitan o Štrbcu i njegovim vezama, Šarić je rekao da je Štrbac branio mnoge i da se nije hvalio svojim vezama.