Saslušan zbog snimka o navodnoj krađi glasova (VIDEO) 1Foto: FoNet Aleksandar Levajković

Kako je rečeno, Gostović nije priveden, niti uhapšen, već je prihvatio poziv pripadnika MUP-a da da izjavu u svojstvu građanina.

MUP je saopštio da je nakon preduzetih mera i radnji došlo do određenih indicija koje bi uskoro trebalo da dovedu do rasvetljavanja svih okolnosti vezanih za snimak ubacivanja u kutiju listića koji lične na izborni materijal, a koji se pojavio na društvenim mrežama.

„Policija je u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzela konkretne korake u cilju utvrđivanja autentičnosti glasačkih listića, kao i identiteta osoba koje se mogu čuti na snimku“, navodi se u saopštenju.

Snimak na društvenim mrežama prikazuje dve osobe, čija se lica ne vide, a koja zaokružuju na listićima broj 6 i ubacuju u kutije poput glasačkih.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je sinoć, da je u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, pokrenulo istragu povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kome se vidi ubacivanje u kutiju listića koji liče na izborni materijal, kako bi se utvrdilo da li su oni validni.

Policija preduzima sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja ovog slučaja, kao i utvrđivanja da li je reč o pravim glasačkim listićima i ko su osobe koje se mogu čuti na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama.