Severna Makedonija u ponoć ukida policijski čas 1

Vlada Severne Makedonije saopštila je večeras da će „policijski čas“ i ograničenje radnog vremena kafića i restorana biti ukinuti noćas u ponoć.

U dopuni saopštenja sa sednice navodi se da će odluka o prestanku važenja ograničenja kretanja biti objavljena u Službenom glasniku pre ponoći i da će zajedno sa drugim odlukama o ukidanju više antikovid mera početi da važi u 00.00.

Na današnjoj, 79. sednici, vlada Zorana Zaeva je odlučila da 16. juna ukine „policijski čas“ i ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata i da ponovo dozvoli održavanje događaja na otvorenom.

Zabrana kretanja tokom noći uvedena je 10. marta kada je naglo počeo da raste broj zaraženih kovidom, da bi se sprečilo okupljanje mladih posle zatvaranja kafića i širenje zaraze, nekoliko puta je skraćivana i od 13. maja je počinjala u ponoć i trajala do 4.00.

Sve antikovid mere su ukinute na preporuku Komisije za zarazne bolesti pri Ministarstvu zdravlja Severne Makedonije.

Odlukom vlade, ukinuto je ograničenje rada ugostiteljskih objekata (koje je kao jedna od antikovid mera do sada bilo do 23.30), ali i dalje goste mogu da primaju samo u otvorenim delovima.

Na preporuku Komisije za zarazne bolesti ukida se i ograničenje radnog vremena i restorana i kafea u hotelima, kao i kazina i kladionica, a kazinima i automat klubovima se dozvoljava da služe pića u unutrašnjosti objekta.

Vlada je dozvolila i održavanje događaja na otvorenom sa 50 odsto popunjenosti kapaciteta prostora, ali i ograničenjem do najviše 1.000 posetilaca.

Ukida se ograničenje do 100 gostiju na svadbama, proslavama i veseljima na otvorenom prostoru-letnjim terasama, uz ograničenje maksimalnog kapaciteta do 50 odsto tog mesta.

Na sednici vlade donet je i zaključak o prestanku važenja obaveze ugostiteljskog objekta da registruje proslavu koju organizuje i da je prijavljuje Ugostiteljskoj komori koja vodi registar svadbi, proslava i drugih veselja.

U skladu za odlukama vlade preporučeno je da se donese novi protokol za organizovanje svadbi, proslava i veselja.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.