Foto: M.V.

Aktivisti svakog radnog dana od 10 do 16 časova na svojim fakultetima prikupljaju sadržaj za novogodišnje paketiće igračke, knjige, nastavni materijal, školski pribor i slatkiše.

Pored fakulteta, ove godine u akciji učestvuju i mnoge osnovne škole, sportska društva, plesne škole i škole stranih jezika.

Ovogodišnja akcija započeta je drugim Osmehovim festivalom lampiona, održanim u Novom Sadu 18. novembra, gde je pušteno 3780 lampiona i prikupljeno 810.560,00 dinara namenjenih za kupovinu pulsnog oksimetra Odeljenju neonatologije u Novom Sadu i sadržaja za novogodišnje paketiće.

Ove, kao i prošle godine smo odlučili da paketiće delimo i u jugoistočnoj Srbiji, nakon što smo se uverili koliko je teška situacija i koliko socijalno ugrožene dece ima u tom delu zemlje. Takođe, ove kao i prethodnih 12 godina posetićemo i Kosovo i Metohiju, ali i mališane u selu Kosovo u Dalmaciji.rekla je Stefana Radić, aktivista Fondacije.

Akcija počinje sa štandovima na Pravnom fakultetu i Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, a informacije gde se može doneti materijal i ko sve učestvuje u ovogodišnjoj akciji može se pogledati na sajtu www.osmehnadar.org.