Sloga: Napad na kolegu Panića je i napad na sve sindikate i radnike 1Rade Panić Foto: BETAPHOTO/ SVETLANA DOJCINOVIC

„Udruženi sindikati Srbije Sloga najsnažnije osuđuju orkestrirane, prljave i gnusne napade na kolegu Radeta Panića, anestezologa i predsednika Sindikata lekara i farmaceuta, koji je zbog iznošenja objektivnog stanja u zdravstvu postao meta vlasti i njihovih dežurnih kritičara“, poručili su u današnjem saopštenju.

Pozvali su sve sindikalne organizacije u Srbiji da im se pridruže u osudi, podignu svoj glas i stanu u odbranu kolege, jasno stavljajući do znanja da je napad na njega i napad na sindikate i radnike.

„Ne razumemo sve one koji na ovo ćute danima i dozvoljavaju da se blati, stigmatizuje i napada neko čija je plemenita struka pored udara korone sada i na udaru dnevne politike. Svedoci smo, nažalost, posebno tokom trajanja pandemije da je svaki dijalog u ovoj tužnoj insiromašnoj zemlji, posebno socijalni, ogoljen do srži i obesmišljen. Na konkretne zahteve ili pitanja dobijamo laži, mržnju i uvrede, hvalospeve o nekakvim uloženim sredstvima u Potemkinove fasade koju istina, ma koliko se trudili da je sakriju i maskiraju – svakim danom se sve više ogoljava i kruni“, naglašavaju u saopštenju.

Ocenjuju da živimo u društvu u kojem „zavladalo ekstremno siromaštvo, kako materijalno tako i duhovno u vidu prostaštva i primitivizma“, kao i da je jedino merilo opstanka u sve više autoritarnoj državi ćutanje.

„To je tužna činjenica da više ne razlikujemo šta je to dobro i ispravno, a šta ne. Smatramo da je ovo poslednja prilika da zajednički povratimo duboko poljuljano poverenje radnika čije su kičme savijene toliko da su neki postali zadovoljni milostinjom od plate i penzije, kojom ne mogu da pokrpe ni najosnovnije potrebe, već samo hleb i nešto najosnovnije, ne da bi živeli, već isključivo kako bi ostali živi“, zaključuju u saopštenju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.