"Smrt Šiptarima" osvanulo na pekarama u Aleksincu i Žitkovcu 1

Kako za Danas kaže Cocaj, vlasnik pekara na kojima su ispisani grafiti mržnje, pretnje smrću i poziva na linč, to se dogodilo u noći, pre tri dana, a policija istražuje ceo slučaj.

– Ja nemam nikakve veze sa politikom, ja nisam političar, ne zanima me politika, ja sam pekar i pečem pecivo za koje svi kažu da je ukusno, priča za naš list Zeke Cocaj. On kaže da ništa ružno nije učinio nikome i da ne zna zbog čega ga pojedinci mrze, žele mu smrt i proterivanje iz Srbije.

– Nisam radio ništa. Svi ovde znaju gde živim, neka dođu da mi kažu šta sam ja to loše nekome učinio, priča nam Cocaj. Upitan da li se plaši i kako se oseća nakon ovih grafita, Cocaj kaže: „Neću da imam strah, ja sam čist, onaj ko nije čist, taj treba da se plaši. Ne vodim politiku, ja prodajem pecivo. Zna se gde se prodaje politika a gde hleb, ističe za Danas Cocaj.

Zeke Cocaj je vlasnik dve pekare, jedne u Aleksincu i druge u okolnom mestu Žitkovci. Pekara u Žitkovcu radi devet meseci, a ona u Aleksincu tri meseca.

Kako pretpostavlja, ovi grafiti su posledica govora političara o stvaranju „velike Albanije“.

Činjenica je da kada god krenu varnice na polju takozvane visoke politike između srpskih, kosovskih i albanskih političara, u Srbiji strada imovina i ugrožena je bezbednost naših sugrađana albanskog porekla. Uglavnom stradaju male zanatske radnje od kojih ti ljudi žive i hrane svoje porodice.

Slučajevi razbijanja radnji nedužnih sugrađana albanskog porekla godinama unazad uglavnom nisu nikada rasvetljena, a političari svojim izjavama nisu do kraja osuđivali te vandalske činove ili su ih na neki način pravdali neinsistiranjem da počinioci budu kažnjeni.

Na jednoj pekari sagovornika našeg lista Zeke Cocaja ispisan je i grafit: „UČK, fuck Albania“.