Situacija u opštini Kosjerić je posebno teška. „U selima koji su na nadmorskoj visini od 300 do 600 metara situacija je katastrofalna. Mnogi malinjaci i voćnjaci su uništeni. Ako noćas bude mraza, koji meteorolozi najavljuju, štete će biti stoprocentne.
 
Sneg u Makovištu je preko 60 centimetara, a putevi su teško prohodni“, rekao je FoNetu predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić.
 
Stručnjaci upozoravaju da niske temperature mogu da budu jako opasne i da nanesu veliku štetu voćnjacima. Malinjacima je sneg lomio grane zasada i prtrpeli su velike štete.
 
Prema prvim procenama iz Saveza malinara, posledica aprilskog snega, biće 40 odsto manji rod maline u Zlatiborskom okrugu. 

Prinos maline u oko tri hiljade domaćinstava u Krupnju koji se bave proizvodnjom ovog voća, u najboljem slučaju biće prepolovljen. 

Sneg koji je dostigao visinu od jednog metra potpuno je uništio voćne zasade u opštini Ljubovija, a porušeno je više od 500 stubova na niskonaponskoj mreži, zbog čega je više od 1.000 domaćinstava ostalo bez električne energije, kaže predsednik Opštine Milovan Kovačević za RTS.