SNP Naši pozivaju na gašenje lista Danas 1Foto: BC

Oni su se, kako su naveli u saopštenju, oglasili povodom apela za podršku dnevnom listu Danas, u kojem se poziva da se građani pretplate na elektronsko izdanje lista i daju donacije.

„Ovu inicijativu povela je Kuća ljudskih prava i demokratije koja objašnjava da Danas od samog nastanka podržava rad civilnog sektora i nevladinih organizacija, i da je prepoznatljiv što promoviše suočavanje sa prošlošću, podsećajući na ratne zločine i odsustvo spremnosti za prihvatanje odgovornosti srpske strane za ratove devedesetih godina. U prevodu list Danas je glavni agitprop liberalne, krugodvojkaške i antisrpske kvazi elite koja godinama radi protiv interesa sopstvene države“, navodi se u njihovom saopštenju.

Prema njihovim navodima, na meti lista Danas uvek se nalaze patriotske i rodoljubive organizacije, SPC, i ugledni konzervativni mislioci, kojima nikada nije dozvoljeno da iznesu svoje mišljenje u pomenutom listu.

„Takođe, danas je jedan od glavnih medijskih pokrovitelja lažne države „Kosovo“, napada na Republiku Srpsku, i svaki vid borbe za očuvanje državnog suvereniteta i integriteta. Akcija Kuće ljudskih prava i demokratije ne zaslužuje nikakvu podršku građana, a Danas treba ostaviti bez ikakvih donacija, kako državnih tako i građana, kako bi se ugasilo glasilo koje isključivo služi za blaćenje sopstvenog naroda i države“, ocenjuju u saopštenju.