Predsednik opštine Sombor dr Jovan Slavković insistiraće kod buduće Vlade i Narodne skupštine da Sombor dobije status grada, a za to će biti tražena podrška svih političkih činilaca u ovoj bačkoj opštini, saopšteno je juče iz Odseka za protokol i informisanje.
U saopštenju se navodi „kako republička Vlada nije jasno definisala kriterijume prema kojima je ovaj status predložen za 12 opština u Srbiji i kako prema svim kriterijumima, uključujući površinu i broj stanovnika, naseljenih mesta, visinu budžeta, broj zaposlenih, kao i istorijski i kulturni značaj, Sombor nadilazi znatan deo predloženih opština, predsednik opštine je uveren da će se i Sombor naći u proširenom predlogu“.
Udruženje građana Moj Sombor prvo je reagovalo povodom odluke Vlade o dodeli statusa gradova komentarom da je Sombor opet prespavao. Na konvencijama LDP-SDU-GSS-LSV i SPO ukazano je na to da je Sombor status slobodnog kraljevskog grada dobio još pre 250 godina, o čemu „sadašnji vlastodršci nisu vodili računa“, a Žika Gojković, predsednik Opštinskog odbora SPO u Somboru, optužio je opštinsku vlast zbog inertnosti.