Sport i prave vrednosti 1

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić i zamenik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović predstavili su program manifestacije „Dečija nedelja“.

Ona će biti održana od 3. do 10. oktobra pod sloganom „Neću da brigam – hoću da se igram“. Manifestaciju organizuje Udruženje „Život kao inspiracija“ uz podršku Grada Novog Sada.

– Grad Novi Sad je i ove godine opredelio sredstva za „Dečiju nedelju“ sa ciljem da se deci pruži mogućnost da izraze svoje talente i kreativne sposobnosti kroz igru i druženje, da se podigne kvalitet života dece i podstakne poboljšanje njihovog položaja u društvu, a složna porodica je najbolji oslonac za to – kazao je Tihomir Nikolić.

Koordinatorka projekta Ljiljana Maširević je s ponosom istakla da je i ovogodišnji promoter „Dečije nedelje“ naš istaknuti atletičar Mihail Dudaš, što je od izuzetnog značaja za svu decu jer je od malih nogu neophodno da deca razvijaju i neguju zdrave stilove života i ispravan sistem vrednosti.

– Kada je reč o programu „Dečije nedelje“, trudili smo se da naše aktivnosti budu sveobuhvatne od kulturnih do sportskih. Tu su i sadržaji i programi za roditelje, aktivnosti usmerene na borbu protiv vršnjačkog nasilja u školama i kreativne radionice otvorenog tipa za naše najmlađe i mnoge druge. Predviđeni su i sadržaji za osobe sa invaliditetom u saradnji sa ŠOSO „Milan Petrović“. Družićemo se sa našim paraolimpijcima koji su ove godine osvojili brojne medalje. Aktivnosti nisu koncentrisane samo u centru, nego i na širem području grada, Veterniku i Futogu, a svi programi su potpuno besplatni – navela je Ljiljana Maširević.

Promoter „Dečije nedelje“ Mihail Dudaš je istakao da sport neguje prave vrednosti i usmerava decu na ispravan put.

– Danas deca mnogo vremena provode igrajući video-igrice, a sve manje vremena provode na sportskim terenima, zato bih istakao posebno zadovoljstvo što se AK „Vojvodina“ uključio i učestvuje u ovoj manifestaciji – rekao je Mihail Dudaš.

Manifestacija „Dečija nedelja“ podrazumeva mnoge besplatne škole sporta, tenisa, košarke, fudbala i veslanja koje imaju za cilj da afirmišu dečije talente. Program će se odvijati i u tržnom centru „Big“, a berza knjiga je još jedna aktivnost koja je predviđena i ove godine. Program manifestacije je objavljen na sajtu grada www.novisad.rs.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Sport i prave vrednosti”

  1. Sport je izuzetno stetan i destruktivan, podstice agresiju, nasilje i kriminal. Kod nas i u svetu. Utica na smanjenje obrazovnog nivoa stanovnista i stvara lazne vrednosti i idole. Slican je estradi zato se dobro slazu sportisti i pevacice. Sport je veliko zlo savremenog sveta,pa i Srbije. A oni koji "uspeju", ne zavrse skole i ostaju polupismeni. Obavezno potrce i po drugo drzavljanstvo (Divac je Amerikanac, Mihajlovic Italijan, Djlokovic iz Monaka, i naravno sva njihova deca isto tako, i slabo i pricaju srpski

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.