Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević (arhiva)

Tim praznikom obeležavaće se Dan slovenske pismenosti i kulture, koju su utemeljili slovenski prosvetitelji Ćirilo i Metodije, osnivači slovenske književnosti i tvorci prvog slovenskog pisma – glagoljice, saopšteno je iz Vlade.

Na sednici je usvojen Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada država učesnica Crnomorske ekonomske saradnje o saradnji u pružanju pomoći u vanrednim situacijama i hitnom reagovanju na prirodne i izazvane katastrofe.

Članovi Vlade usvojili su odluku o obrazovanju Radne grupe za izradu Nacrta zakona o Memorijalnom centru „Staro sajmište“ koji će, pre svega, omogućiti da se ne zaborave istorijske činjenice i oda počast stradalima u tvom logoru.

„Donošenjem zakona obezbediće se prikupljanje, obrađivanje i obezbeđivanje podataka o stradalima na jednom mestu“, navela je Vlada. Na sednici je usvojen i Program o rasporedu i korišćenju sredstava za subvencije za Agenciju za bezbednost saobraćaja za 2019. godinu. Sredstva u iznosu od 66 miliona dinara koristiće se za sprovođenje medijske kampanje za podizanje svesti o bezbednosti saobraćaja, koju će sprovesti Agencija, piše u saopštenju.

Povezani tekstovi