SSP: Viši sud presudio da je Kurir ugrozio bezbednost Đilasa i njegove porodice 1Viši sud u Beogradu Foto: R. Marković

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je Viši sud u Beogradu naložio da dnevni list Kurir i glavni i odgovorni urednik Rajko Nedić isplate predsedniku stranke Draganu Đilasu 110.000 dinara, kao i da je tokom postupka „nedvosmisleno utvrdjeno da mu je Kurir protivpravnim objavljivanjem neistinitih informacija ugrozio privatni život i ugled i tako prekršio više članova Zakona o informisanju i Ustav“.

U saopštenju je navedeno da se to odnosi na „pet tekstova i naslovnih strana objavljenih dan za dan“.

U presudi se, kako je prenela SSP, piše da su iznete „neistinite i netačne informacije“, „uvredljivi neistiniti navodi“, što „stvara negativnu sliku u društvu sa svim eventualnim posledicama koje te neistinite i netačne informacije mogu da proizvedu ne samo na tužioca (Dragan Đilas) već i na njegovu porodicu i decu“.

„Potpuno je jasno da je dnevni list Kurir deo propagandne mašinerije koja sprovodi svojevrstan medijski linč nad svakim čovekom koji se usudi da se suprotstavi Vučićevom režimu ne osvrćući se na profesionalne standarde, zakone i Ustav Srbije, kao što to svakodnevno rade i svi ostali tabloidi“, navela je SSP.

Kako je SSP saopštila, „jasno je da minimalne novčane kazne neće zaustaviti ovakvo ‘novinarstvo’, već će biti potrebno da sami novinari, nakon promene ovog režima, nadju način da u medijima rade novinari, a ne propagandisti koji smišljeno objavljuju neistinite informacije“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “SSP: Viši sud presudio da je Kurir ugrozio bezbednost Đilasa i njegove porodice”

  1. Sudije imate li obraz?Kako vam je kada se posle ovakvih mizernih kazni pogledate u ogledalo?Zar je 110000 dinara cena i vašeg obraza?Jeftino se prodajete

    • Слажем се са тобом. Судије, које је ДОС поставио 2008 године, ткз реформом судства и даље раде за оне који су их поставили а и боље плаћају него што су судске плате.

  2. A šta su slagali? Zar Đilas i njegova medijska mašinerija ne pakuju afere i laži svaki dan, 24×7?! Za njega i njegovu mašineriju laži ne važe zakoni?!Dobro je imati svoje poslušnike sudije i tužioce, potegneš ih najmanje jednom nedeljno i tużakaš se, tužakaš do mile ti volje…Jadno! Ali činjenica da tužibaba ima 36 nekretnina i račune u preko 50 zemalja sveta se ne može ukloniti!Lija lija- pa dolija!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.