Foto: BC

Zapravo, nijedna dnevno-aktuelna tema nije se našla na zaglavlju liste najčitanijih tekstova na www.danas.rs, već tekst pod naslovom „Tako je govorio na suđenju Aleksandar Vučić“, objavljen 26. marta u nedeljnom dodatku Vikend. Reč je sećanju urednika Danasa Radeta Radovanovića na vreme dok je bio urednik Radija Slobodna Evropa i iskustva sa ministrom informisanja Aleksandrom Vučićem tokom 1999. godine.

Na drugom mestu našle su se priče o supruzi gradonačelnika Beograda Mariji Mali i presudi da deca pripadnu ocu, što je otvorilo širu priču o tome po kojim kriterijumima se dodeljuje starateljstvo nad decom nakon razvoda brakova u Srbiji.

Nakon nekoliko tekstova o ovoj problematici, kao najčitaniji tekst na sajt Danasa za poslednjih šest meseci našao se onaj pod naslovom „Ko je prva dama Srbije?“, objavljen u okviru redovne rubrike našeg lista „Ličnost Danas“, nakon inauguracije novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Sledi pismo studenata koji su istakli da se stide profesora koji su potpisali podršku javnih ličnosti SNS-u pred održavanje predsedničkih izbora, a potom i serijal izveštaja sa svakodnevnih protesta Protiv diktature iz više gradova Srbije.

Kada je reč o temama, čitaoci sajta Danasa najviše su otvarali rubriku Politika, potom Novo, Kolumne, Društvo, a za njima slede i Ekonomija, Dijalog, Svet i strana sa kolumnama Svetislava Basare.

Skoro dupliran broj poseta

U prvoj polovini godine broj poseta sajtu Danasa povećan je za više od 82 odsto, broj posetilaca za 45 odsto, a broj otvorenih strana za 80 odsto. Broj posetilaca u ovom periodu iznosio je više od 2,7 miliona.