Većinom glasova žirija nagrada „Stanislav Staša Marinković“ za novinarski poduhvat biće dodeljena književniku Svetislavu Basari koji više od šest meseci u svojoj kolumni „Famozno“ u Danasu analizira društveno-politička kretanja u zemlji, kao i najaktuelnije događaje iz sfere kriminala, sporta i zabave. Ovakav novinarski poduhvat sličan Basari nije viđen od kolumni legendarnog novinara Bogdana Tirnanića.

Među predloženim kandidatima za ovu nagradu našli su se i glavni urednik nedeljnika „Vreme“ Dragoljub Žarković, glavni i odgovorni urednik magazina „Status“ Slaviša Lekić, novinar i književnik Boris Dežulović, novinarka Danasa Gordana Nonin, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić, novinarka TV B92 Danica Vučenić i ekipa emisije Insajder, koja je sa Basarom bila u najužem izboru.

U oštrom nadmetanju za nagradu „Nikola Burzan“ koja se dodeljuje za uspešan rad i zalaganje u redakciji tokom protekle godine, pobedio je urednik političke rubrike Nikola Tomić, i njemu će jednoglasnom odlukom žirija nagrada biti dodeljena.

Celokupnim radom, trudom i zalaganjem u političkoj rubrici Nikola Tomić je na viši nivo podigao ugled novine koja u suštini i jeste politička i doprineo da se Danas posebno istakne u oštroj trci sa konkurencijom.

Priznanja „Prijatelj Danasa“ koje naš list dodeljuje ličnostima iz javnog života sa kojima deli iste vrednosti biće dodeljene filozofu i književniku Radomiru Konstantinoviću, teatrologu Jovanu Ćirilovu i guverneru Narodne banke Srbije Radovanu Jelašiću.