Nebojša Stefanović Foto: mup.gov.rs

Ministar policije rekao je da Babić nema ličnu odgovornost jer nije upravljao motornim vozilom, ali da će ostavku podneti imajući u vidu da se „radi o vozilu Koridora“.

Predhodno je uhapšen vozač Zorana Babića zbog nesreće u Doljevcu.

Vozaču automobila marke „škoda“ D. S. (35) određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izazvao nesreću, u kojoj je jedna osoba stradala, dok je pet povređeno.

Nesreće funkcionera

U poslednjih nekoliko godina niz funkcionera je učestvovao u saobraćajnim nezgodama sa različitim posledicama. U novembru prošle godine teško je povređen potpredsednik Narodne skupštine i poslanik SPS-a Đorđe Milićević kada je automobil kojim je upravljao njegov vozač sleteo van puta u blizini Valjeva.

Njegova stranačka koleginica i ministarka u Vladi Slavica Đukić Dejanović je u martu 2017. godine doživela saobraćajnu nezgodu u blizini Vranja. Ona je zadobila lakše povrede, što je izuzetno srećan epilog imajući u vidu da je njeno službeno vozilo naletelo na teretno vozilo koje je išlo iz suprotnog smera.

Lakše povrede zadobio je i ministar za rad Zoran Đorđević kada je krajem 2017. godine njegov automobil sleteo sa puta u blizini Velike Gradište. Kako su spekulisali mediji, automobil je žurio da bi stigao na preizbornu konvenciju SNS-a, kada je Đorđevićev vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

U januaru 2008. automobil tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Dragana Jočića se prevrnuo u blizini Velike Plane. Prema rečima tadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića do nesreće je došlo tako što je službeno vozilo MUP-a Srbije, krećući se autoputem u pravcu Niša, udarilo u psa, nakon čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom. Vozilo je potom udarilo u ogradu koja razdvaja kolovozne trake i prevrnulo se. Ministar Jočić je preživeo nezgodu ali je ostao nepokretan.

U nesreći u kojoj je u aprilu 2003. godine 32-dvogodišnja Katarina Marić izgubila život učestvovao je vozač bivšeg ministra poljoprivrede Dragan Veselinov. Njegov vozač je osuđen na četiri godine zatvora, zbog toga što je prošao na crveno svetlo.

Povezani tekstovi