Foto: EPA / Zoltan Geregely Kelemen

Stefanović je, na sednici skupštinskog odboraza odbranu i unutrašnje poslove, rekao da će te dodatne informacije biti dostavljene i da se „radi na tome“, ali da se, zbog istrage, ne može detaljnije o tome govoriti.

On je istakao da je Sektor unutrašnje kontrole MUP već prvog jutra po tom događaju započeo prikupljanje „određenih informacija“ i Tužilaštvu je dodtavio izveštaj o propustima u radu policije.

Dostavićemo i sve druge izveštaje, naglasio je Stefanović, u odgovoru na pitanje člana odbora iz Demokratske stranke Balše Božovića dokle je stigla istraga o Savamali, i ponovio da je čitav slučaj sada u rukama Tužilaštva.

Stefanović nije mogao dati ni detalje o istrazi o navodnom pokušaju atentata na tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića, kada je u oktobru prošle godine pronađeno oružje u blizini kuće njegovih roditelja u Jajincima, takođe objašnjavajući da je to u rukama tužilaštva.

Predstavljajući izveštaj o radu MUP u prvih šest meseci, Stefanović je konstatovao da je u Srbiji broj krivičnih dela „na minimumu u odnosu na Evropu“.

On je naveo da su u Srbiji u prvih šest meseci bila 3.253 krivična dela nasilja u porodici, ili 15,8 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

U polemici sa članom odbora iz Socijaldemokratske stranke Matrkom Đurišićem oko toga sa kim je „zidao“ optuženi narko bos Darko Šarić, Stefanović je naglasio da sadašnjoj vlasti Šarić „nije bio glavni investitor“.

Navedite ime jednog dilera u Srbiji koga mi ne smemo da uhapsimo. Dajte mi jedno ime koje ja nisam smeo da pomenem, rekao je Stefanović, i zapitao od kojeg novca je Šarić zidao zgrade, „sigurno nije parama od prodaje keksa i mleka, nego od droge“.

Upitan o tolerantnom odnosu države prema vođama navijača huliganima, Stefanović je odgovorio da taj problem postoji dugi niz godina i da je Vlada uspela da „čvrstom kontrolom smanji broj sukoba i tuča“ na utakmicama i među navijačima.

Da li smo rešili problem – daleko smo od toga, konstatovao je on uz ocenu da je problemu doprinelo dogogodišnje nečinjenje države.