Stefanović: Neprihvatljivo što Hrvatska i dalje slavi etničko čišćenje, dok se u Srbiji tuguje 1Foto: BETAPHOTO/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE JOVO MAMULA

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da je neprihvatljivo što Hrvatska i dalje slavi teški zločin i brutalno etničko čišćenje, dok se u Srbiji služe parastosi žrtvama i tuguje.

Povodom 26. godišnjice hrvatske akcije „Oluja“, Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da je koncentracioni logor Jasenovac iz Drugog svetskog rata bio „logor smrti“, a ne radni kamp, i da tako ni „Oluja“ nije bila „nikakva oslobodilačka akcija, već sramotno proterivanje srpskog naroda sa njegovih vekovnih ognjišta u Hrvatskoj“.

„Proterivanje oko 250.000 sopstvenih građana, bombardovanje izbegličkih kolona, ubijanje staraca, bolesnih i nemoćnih na kućnom pragu, spaljivanje imovine, maltretiranje, prebijanje i zastrašivanje, zločini su koji su postali neraskidivi epilog ove akcije. Sudbina hiljada Srba, ni danas nije poznata, jer se i četvrt veka kasnije vode kao nestali“, kazao je on.

Stefanović je naveo da nema tog pokušaja relativizacije koji će promeniti istinu.

„Srbija danas glasno tuguje i ne dozvoljava da se zaboravi – ‘Oluja’ je jedna od najvećih sramota savremene Evrope i celokupnog čovečanstva, a svakako najveće etničko čišćenje na tlu Evrope posle Drugog svetskog rata“, rekao je ministar odbrane.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Stefanović: Neprihvatljivo što Hrvatska i dalje slavi etničko čišćenje, dok se u Srbiji tuguje”

  1. Dali ovaj covek istinski Srbin zasto Pokaze cevape ko ga plati dali hoce da da bude protiv Vucica zasto laze IZGUBICE Ameri ga namestili

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.