Stefanović: Očekujem da tužilaštvo reaguje na navode o Bastaću, to će lako istražiti 1Foto: EPA JANOS MARJAI

„To je lako istražiti ako uzmemo u obzir da čovek koji je to izneo priznaje da je nosio koverte sa novcem Bastaću. Ako neko kaže ‘na toj se lokaciji bespravno gradilo’ i ‘to su ljudi od kojih sam uzeo novac’, to daje sumnje da je tako i bilo i to ćemo lako istražiti“, rekao je Stefanović novinarima u Palati Srbija.

 

Naveo je da je čovek koji je navode o Bastaću izneo u javnost uzbunjivač, jer se javio državnom organu i prijavio da je nešto koruptivno i naveo da je pored korupcije bilo još krivičnih dela.

Studio B pustio je danas snimak na kome njegov večani kum Lazar Lešnjak tvrdi da je Bastać uzimao novac od investitora koji su bespravno gradili na Starom gradu, da mu je takav novac nošen u kovertama i da ga je Bastać pretukao kad mu jedan nije doneo.

Lešnjak je rekao da je pratio bespravnu gradnju u Starom gradu, da je bilo „desetak primera u njegovom mandatu“, i da „kreće pakao“  kada je jedan koverat zadržao za sebe.

Stefanović opet demantovao umešanost oca u trgovinu oružjem

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović demantovao je danas da njegov otac ima veze sa nelegalnom trgovinom oružja i naveo da je to potpuna izmišljotina.

Stefanović je poručio da je to „potpuna laž i izmišljotina“,  da je to demantovao „dvesta puta“, kao i da su te navode odbacila i sva nadležna ministarstva.

Rekao je da ne može da odgovara na ista pitanja jer je „već dvadeset puta“ demantovao tu stvar, a da ga neko opet „uvlači u tu priču“.

„Ništa nisam učinio protivzakonito“, rekao je Stefanović i najavio da priprema veći broj tužbi protiv onih koju su rekli da je počinio neko krivično delo.

Stefanović je, govoreći o spaljivanju knjige Gorana Vesića, naveo da se na snimku vidi Branko Miljuš iz Stranke slobode i pravde (SSP) koji tek kad je knjiga skoro potpuno izgorela kaže „dosta je gorela, ajde sad da linčujemo Vesića“.

Rekao je i da je zabrinut zbog toga što je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao na konferenciji da će Miljuš ostati deo te stranke.