Foto: MUP

„Centar za osnovnu policijsku obuku je kamen temeljac razvoja Ministarstva unutrašnjih poslova u kome mladi policajci dobijaju ozbiljna policijska znanja koja će primeniti u praksi. Ministarstvo unutrašnjih poslova sprema prijem za 1.000 novih pripadnika Ministarstva, pre svega u redovima policije, koji će zameniti kolege koji su otišle u penziju ili su prešli u druge organizacione jedinice“, rekao je Stefanović, a prenosi Pres služba ministarstva.

Ministar je istakao da polaznici u Centru za osnovnu policijsku obuku stiču znanja i veštine koje će tokom redovnih aktivnosti, rada policije u zajednici i razgovora sa ljudima uvek moći da primene.

Kroz rad u policijskim upravama, stanicama, jedinicama, kroz obaveštajno vođen model rada policije i kroz policiju u zajednici, kako je naveo Stefanović, ovi mladi ljudi steći će i iskustvo koje je neophodno da postanu policajci koji su uvek na usluzi građanima Srbije.

„Želimo da policija bude savremen mehanizam koji pruža uslugu građanima i garantuje bezbednost. Naš zadatak je da Srbija bude sigurna, a obuka policijskih službenika, treninzi i sticanje novih veština nezaobilazan su proces u tome“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova stalno radi na razvoju, unapređenju kadrova, ali i sprovođenju obuka i treninga za policijske službenike, koji će im omogućiti sticanje novih znanja.

Kroz karijerni razvoj svaki policajac ima jednaku priliku da bude i među starešinama i da pokaže građanima Srbije kako se voli zemlja i kako se čuva njena sigurnost i bezbednost“, istakao je Stefanović.