Foto: Fonet TV

„Uhapšeno je 360 osoba zbog sumnje da su počinile različita krivična dela, između ostalog, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ubistvo u pokušaju, silovanje, nedozvoljene polne radnje, iskorišćavanje maloletnog lica za pornografiju, zlostavljanje, mučenje, iznuda, otmica, razbojništvo, teške krađe i druga krivična dela“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, pripadnici policije su podneli i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 202 lica, što znači da su procesuirane ukupno 562 osobe protiv kojih su nadležna tužilaštva podnela krivične prijave za ova krivična dela.

Stefanović je rekao da je tokom akcije „Ares“ policija oduzela 167 kilograma narkotika, kokaina, heroina, hašiša, marihuane, ekstazija.

On je dodao da su otkrivene tri laboratorije za proizvodnju marihuane, oduzeto je 29 pušaka, četiri automatske puške, 30 pištolja, jedan kilogram eksploziva, šest bombi i više od 3000 komada municije.

„Oduzeta je veća količina novca, 19 vozila, veći broj računara i 150 gigabajta pedofilskog materijala“, istakao je Stefanović.

Stefanović je rekao da policija punom parom radi da pokaže da je Srbija zemlja u kojoj neće biti nekažnjenih za vršenje ovakve vrste krivičnih dela.