foto. Freeimages _Linda_van_Klaveren

Dvadeset jedna osoba je lakše, a četiri teže povređeno u sudaru vozova kod Novog Sada, piše RTS.Među povređenima je i petoro dece. Svi povređeni putnici u sudaru dva voza na pruzi Novi Sad – Sombor, u blizini Novog Sada, zbrinuti su i upućeni kućama, rekao je dežurni lekar Urgentnbog centra Vojvodine Dragan Vulin.

021.rs je sinoć javio da su zbrinjavanju povređenih angažovane bile njihove četiri redovne ekipe i još pet vanrednih lekarskih ekipa. Prema rečima direktora Hitne pomoći Bogdana Živanovića, među povređenima nema životno ugroženih.

– Naša dispečerska služba je u 19.34 časova dobila poziv sa obaveštenjem da je došlo do sudara vozova. Kako je na licu mesta bio nepristupačan teren, povređeni su drugim vozom prevezeni do Železničke stanice u Novom Sadu odakle su kolima Hitne pomoći transportovani u Klinički centar – rekao je sinoć Živanović.

Putnički voz udario je brzinom od 15 kilometara na sat u poslednji vagon teretnog voza koji se nalazio ispred njega, kažu u Ministarstvu saobraćaja. Kako se saznaje, u pitanju je putnički voz iz Novog Sada za Sombor. Mašinovođa nije povređen.

Saobraćaj na međunarodnoj pruzi od Novog Sada ka Subotici i Budimpešti je u potpunom prekidu.